Interventie RINOPLASTIE

Clinica performanta, experienta si dorinta noastra de a va oferi ceea ce este mai bun se traduc prin profesionalism , siguranta si confort pentru dumneavoastra.

Rinoplastia sau rinocorectia reprezinta interventia de chirurgie estetica prin care se poate modifica forma si dimensiunea nasului.

Rinoplastia

Rinoplastia sau rinocorectia reprezinta interventia de chirurgie estetica prin care se poate modifica forma si dimensiunea nasului.De asemenea, atunci cand este cazul, se corecteaza si deviatia septului nazal. Primordial in frumusetea faciala, nasul, prin eliminarea cocoasei, ridicarea si subtierea varfului sau prin alte corecturi necesare (inaltime, lumgime) readuce armonia si echilibrul intre etajul superior, mijlociu si inferior al fetei. Rinoplastia se adreseaza si sechelelor dobandite in urma unor traumatisme sau afectiuni de alta natura. O atentie deosebita se acorda rinoplastiilor efectuate dupa alte interventii chirurgicale la nivelul nasului.

Anestezia / Interventia chirurgicala

Anestezia
Rinoplastia se efectueaza in general sub anestezie generala, dar este posibil si folosirea anesteziei locale cu sedare intravenoasa.

Interventia chirurgicala

Principiul rinocorectiei consta in obtinerea formei si dimensiunilor dorite actionand asupra structurilor osoase si cartilaginoase ale nasului, pielea urmand sa se remodeleze pe scheletul nou creat. Inciziile de abord sunt invizibile intrucat vor fi plasate in interiorul narinelor. In cazuri speciale este necesara folosirea unei incizii suplimentare la baza nasului.

Important

Prin rinoplastie se poate obtine:
· Indepartarea cocoasei piramidei nazale
· Ridicarea sau coborarea varfului nasului
· Efilosarea sau ingustarea varfului nasului
· Micsorarea lungimii, latimii si inaltimii nasului
· Remodelarea narinelor
· Corectia in acelasi timp operator a deviatiei septului nazal
· Remodelarea sau reconstructia piramidei nazale dupa traumatisme sau ablatii tumorale

Posibile complicatii

In conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile sunt rare si de obicei minime.
Imediat dupa operatie sangerarea, umflarea si echimozele din jurul ochilor nu reprezinta o complicatie, acestea diminuandu-se in timp. Infectia, hematomul, seromul sunt complicatii rare ale rinoplastiei.

Recuperarea

Imediat dupa operatie nasul este pansat si imobilizat cu o atela metalica sau termomodelabila pentru 5-7 zile. De asemenea interiorul nasului va fi mesat astfel incat pentru 24-72ore veti respira pe gura. In primele zile se recomanda aplicarea unor pungi cu gheata pentru diminuarea si limitarea echimozelor si edemului din jurul nasului si ochilor. Durerea dupa rinoplastie este redusa sau chiar absenta, discomfort dureros fiind prezent in primele zile in timpul schimbarii pansamentului.

Activitatile uzuale pot fi reluate dupa 24-48ore . Atela si pansamentele se inlatura definitiv dupa 7-9zile iar activitatea sociala se poate relua dupa 2 saptamani cand echimozele s-au remis in totalitate. Rezultatul definitiv al unei rinoplastii se apreciaza dupa 4-6luni de la operatie atunci cand nasul redevine suplu si mobil . In aceasta perioada se recomanda mentinerea legaturii cu chirurgul plastician pentru urmarirea procesului de vindecare.
Efortul fizic intens se va evita timp de o luna.

Important

Rinoplastia este o operatie estetica cu un mare impact asupra fizionomiei ce necesita o perioada de acomodare .Noul aspect, chiar si in urma unor modificari minore va poate scapa de complexe, tonusul psihic devine mai bun, imaginea personala si increderea in sine avand mult de castigat!

Suna Acum!
Navigheaza